Bøfguide – Perfekt Bøf

Bøf guide

Perfekt Bøf

Med Mesterslagterens 6 simple tricks kan du stege en saftig og velsmagende bøf

Mesterslagteren
guider dig igennem
til en perfekt bøf.

Med Mesterslagterens 6 simple tricks
kan du stege en saftig og velsmagende bøf


Kvalitet

Kødets kvalitet er naturligvis alfa omega. Hos Mesterslagteren har vi kvalitetskød, der giver den bedste forudsætning for en rigtig lækker bøf. 

Kødets temperatur

Det er vigtigt, at bøffen kommer ud af køleskabet og op på stuetemperatur, inden den kommer på panden. Hvis kødet er iskoldt, risikerer man nemlig, at stegepanden mister for meget temperatur, når kødet kommer på – og det betyder en grå bøf uden stegeskorpe, da kødet begynder at koge i stedet for at stege. Tag derfor kødet ud en times tid inden stegning.

Salt, salt, salt

Det er vigtigt at salte bøffen godt lige inden stegning. Salt fremmer bøffens smag, men husk at vente med peber til efter stegningen. Brug helst fint salt, som fordeles bedre og trænger bedre ind i kødet end eksempelvis store flager havsalt. Men drys gerne med flagesalt efter tilberedningen. Det ser indbydende ud.

Godt med varme

Steg bøffen på en glohed grillrist. Den kan også steges på en rygende varm grillpande eller en stegepande. Pander af støbejern eller smedet jern er de bedste at stege på, da de holder en stabil varme og giver en god stegeskorpe. Varm panden godt op, inden du lægger bøffen på.

Glem fedtstof

Steg bøffen uden fedtstof. Bøffen skal nok slippe grillristen/panden, især hvis den har en god fedtmarmorering. Vær ikke bange for at stege bøffen på en tør pande – en ordentlig bøf giver stort set slip af sig selv. Det er vigtigt at vente med at vende bøffen, til kødets proteiner er begyndt at karamellisere. Det er nemlig her man opnår den brune stegeskorpe og den lækre kødsmag. Når bøffen er vendt, kan der skrues lidt ned for temperaturen og eventuelt tilsættes en klat smør.

Hviletid

Efter endt tilberedning er det vigtigt, at lade bøffen hvile – gerne på en rist for at bibeholde stegeskorpen. Stegningen presser væsken ind mod centrum af kødet, hvorfra det langsomt begynder at fordele sig ud igen. Hvis der skæres i bøffen, lige når den er kommet af panden, vil det være som at prikke hul på en vandballon.

Se vores Bøf Guide her

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tom